sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Day off

Vihdoin oon liittynyt takas terveiden kerhoon! Eilen lauantaina olin tosiaan taas duunissa ja oli muuten tietenkin ihan super-ihana sää; melkein kakskyt astetta ja aurinko paisto!



Tänään oli kauan odotettu vapaa päivä! Yhen aikaa lähin junalla kohti Charing Cross'ia. Mulla ei oikeestaan ollu mitään päämäärää, halusin vaan kävellä ja nauttia kaupungista. Kävin kattomassa mm. Big Benin ja Buckingham Palacen ja vietin aikaa St. James's ja Green Park -puistoissa. Ku vasta kaheksan aikaa tulin kotiin (oisin varmaa ollu aikasemmin, ellen ois sekoillu bussien kaa hehe hups), oli jalat aika poikki. 








Huomenna sitten taas duuniin!
Työpaikka on ihan kiva, mutta se on tosi pieni ja siellä ei ole hirveesti tekemistä, niin yritän nyt saada vaihdettua tota paikkaa. Jos en saa niin ei voi mitään, mutta olisi kiva olla vähän isommassa paikassa, jossa pääsisi enemmän puhumaan englantia. 

Ihan hullua, että nyt on menny jo viikko, mutta onneks on vielä seitsemän jäljellä! x

perjantai 28. maaliskuuta 2014

When life gives you lemon, it's time to make tea


^ Ei hullummat työmatkamaisemat, London Eye ja Big Ben junamatkan varrella

Noniin, kaksi ensimmäistä työvuoroa on tehty. Tiistaina olin pomon kanssa kahdestaan ja lähinnä hän kertoi asioita hotellista ja ehdin nähdä pari Check-in'iä ja tein parit avainkortit. Keskiviikkona olin perehdyttäjäni kanssa ja käytiin läpi aika paljon samoja asioita, kuin tiistaina, mutta olin siinä respassa paljon enemmän. Koska hotelli on pieni, vietän siinä respassa aikaa yksin ja jos tulee, jotain soitan perehdyttäjän, joka on siis alakerrassa. 



Syy, miksi oon ollu vasta kaks päivää duunis, että tulin kipeeksi. Tosiaan, kun lähin töistä keskiviikkona, mua rupes sattuu korvaan. Kun tulin kotiin, yritin syödä tomaattikeittoo, mutta se vaan oli tosi vaikeeta, ku kurkkuun sattu. Tulin hetkeks istuu sohvalle ja tunnin päästä, huomasin, että olin nukahtanu. Keskiviikkonen olo oli jotain aivan järkyttävää. Kun host-äiti tuli kasin jälkeen himaan, se laitto mulle ruokaa ja teetä ja anto antibiottei. Torstai aamupäivä meni nukkuessa ja iltapäivällä vähä lueskelin englannin kielisii lehtiä. 

Torstai-illalla näin vihdoinkin ekaa kertaa host-isää. Oli ollut siis reissussa ja tuli vasta nyt kotiin. Oon kyllä todella onnellinen, että oon päässy tän pariskunnan luokse asumaan. Molemmat on tosi ihania ja täällä on tosi kotoisa tunnelma. 

Viikonlopuks ei oo vielä mitään suuria suunnitelmia, haluun oikeesti nyt parantua kunnolla! Palaillaan x


maanantai 24. maaliskuuta 2014

Look right

Tänään olen ensimmäisen kokonaisen päivän viettänyt täällä Englannin maalla. Aamulla piti mennä kymmeneks toimistolle ja minä, joka VIHAAN olla myöhässä, olin myöhässä. Täällähän "aamuruuhka" on siinä ysin aikaa ja siihen sit jumituin, vaik lähin hyvissä ajoin. En onneks ollu, ku alle 10 min myöhässä.


Toimiston tapaamisen jälkeen käytiin "Suomi-tyttöjen" kaa kahvilla ja vaihettiin kuulumisia. Kauaa ei kertitty olla, ku kaikki riens omiin haastatteluihin kolmeksi. Myös minä ja lähinki tubella yksin kohti duunipaikkaa. Tosi hyvin selviydyin perille, pari kertaa halusin varmistaa, että oon menos oikeeseen suuntaan (kiitos ihanat ohikulkijat!). Kotiovelle selvisin ongelmitta. Niinpä. Ovelle. Jouduin taistelee avaimen kaa varmaan 15 minuuttii, ennen ku sain oven auki. Kyllä mä varmaan vielä opin.



Ja jos kukaan osas otsikosta päätellä mitään, ni mulla on pikkasen ollut ongelmia teiden ylittämisessä. Tänään about 174 kertaa meinasin jäädä auton alle. En ymmärrä miten se on nii vaikeeta muistaa se väärinpäin oleva liikenne. Ja varsinki, ku tiedostan sen, mut mun pää ei vaan toimi sen mukaan. Siihenki varmasti tottuu(, toivotaan vaan, et eläisin niin pitkään).

Huomenna on eka duunipäivä, ei oikeestaan jännitä vielä, pomo vaikutti tosi rennolta ja mukavalta. Hyvä, ni sinne on kiva mennä!





torstai 20. maaliskuuta 2014

TJ3

Heissan kaikille!
Halusin tänään aloittaa blogin kirjoittamisen ja kertoa samalla itsestäni ja mikä mun blogin idea on.
Olen siis 18-vuotias helsinkiläinen opiskelija. Opiskelen hotelli-, ravintola- ja catering-alaa ja valmistun keväällä 2014 vastaanottovirkailijaksi ja (toivottavasti :D) ylioppilaaksi. Olen siis suorittanut yhdistelmätutkintoa melkein 3 vuotta.

Lähden sunnuntaina kahdeksi kuukaudeksi Lontooseen suorittamaan 'vastaanoton toiminnot'-työssäoppimisjaksoa. Asun siellä paikallisen perheen luona. Aion kertoa täällä myöhemmin niistä, kun olen asettunut ja saanut käsityksen niistä. En oo aiemmin käynyt Lontoossa, mutta rakastan matkustelua. Oon viimesen vuoden aikana käynyt Ranskassa (Pariisissa ja Gerardmerissa), Espanjassa (Madridissa), Saksassa (Hampurissa, Hammissa ja pikavisiitillä Frankfurtissa) sekä pari kertaa Virossa ja Latviassa.

Mulla on siis kolme päivää aikaa lähtöön. Oon jo aika hyvin saanut pakattua ja lauantaina varmaan aion saada kaiken valmiiksi. Tänään vietin päivää 'HOT':in tyttöjen kaa eli Oonan ja Tarun. Käytiin kaupungilla kahvilla ja vähän pyörimässä kaupoilla. Iltapäivästä kävin kotona vähä pakkailee ja sit menin viel moikkaa iskää ja sen avopuolisoo. Huomenna ois tarkotus käydä myymässä lukiokirjat, kun kirjoitukset on vihdoinkin ohi. Kaupassa pitäis käydä, kun illalla tarkotus ois viettää aikaa Tarun ja Meliksen kaa. Lauantai-ilta menee perheen kanssa.

Fiilikset on aika sekalaiset. Oon todella onnellinen tästä tilaisuudesta, oon haavaillu tästä jo kun hain tonne kouluun. Samaan aikaan jännittää myös huimasti, vasta tällä viikolla oon tajunnu, etten oo täällä enää ens viikolla. Tietenkin ikävä tulee perhettä ja frendejä, mutta onneksi toi yhteyden pito on nykypäivänä niin helppoa!

Koodailen tänne silloin tällöin, että miten mulla menee! :)